John Bartels

Ik ben John Bartels, in Renkum geboren, opgegroeid en getrouwd met Sylvia, de moeder van onze drie prachtige jongens. In mijn jonge jaren heb ik veel aan toneel/theater gedaan en diverse jeugdtoneelgroepen opgericht en begeleid. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik acht jaar als raadsgriffier in een kleine gemeente gewerkt. Tevens ben ik opgeleid als NMI-mediator. Ook heb ik ervaring opgedaan als bestuurslid bij de KBO (ouderenbond), veel georganiseerd voor een landelijke partij en als raadslid de nodige ervaring opgedaan. Verder nam ik een periode één keer per jaar mensen met me mee voor een kamelentrektocht in de Sinaïwoestijn.

De gemeente Renkum ligt in een schitterende omgeving. Ik vind het leuk om met anderen te praten en nieuwe ideeën uit te werken, zodat de leefkwaliteit voor onze inwoners toeneemt. Veel raadswerk doe ik eigenlijk achter de schermen. Ik houd ervan om integraal te werken: verschillende zaken tegelijk oppakken in de verwachting, dat als de tijd rijp is, de puzzelstukjes in elkaar vallen. Het moet mogelijk zijn meer burgers bij de politiek te betrekken. Veel inwoners beschikken over vakkennis of wat dan ook. Daar moet de gemeente gebruik van maken.

Ik hecht bijzonder veel waarde aan het vrijwilligerswerk, het verenigingsleven en goede voorzieningen. Vooral op het gebied van de lokale economie, recreatie en toerisme liggen kansen om de gemeente Renkum beter op de kaart te zetten.
Ik ben iemand, die probeert te denken in oplossingen en wat de Partij Renkumse Dorpen betreft, graag in goed overleg met de burger. Het gaat niet om onze partij, maar om het werken aan verbeteringen en wensen van onze inwoners.